Spring naar de inhoud

150 jaar vibrators!!

  • door

Beeld je in: het is 1869.

Dr. George Taylor stelt de Manipulator voor aan de wereld. Deze Manipulator werkt op stoom (niet stRoom dus, maar echt stoom!) en is zo enorm groot dat ze in een aparte kamer moest staan. Het vibrerende stuk stak door de muur naar de andere kamer. De Manipulator had dan wel nog enkele voorgangers, die met de hand bediend werden, toch was de Manipulator één van de belangrijkste voorlopers van de kleine, goed in de hand liggende speeltjes die we vandaag op de markt hebben (en die gelukkig wat minder opbergruimte nodig hebben!)In de 19e eeuw kwamen er dan stilaan elektrische vibrators, die de reuzegrote speeltjes op stoom moesten vervangen.

Deze elektrische toestellen werden al snel erg populair bij dokters. Zij geloofden namelijk dat de vibrerende tools allerlei kwalen konden verlichten: van artritis tot constipatie-problemen.

Hysterische vrouwen

Een algemeen bekend verhaal is dat de eerste vibrators gebruikt werken om hysterie tegen te gaan. Hysterie was een aandoening die enkel bij vrouwen voorkwam en veroorzaakt zou worden door een “drijvende baarmoeder”. Symptomen waren onder andere vermoeidheid, snel geïrriteerd raken, angst en zin in seks (!). Viel het te genezen? Gewoon de vibrator gebruiken op de vulva tot er “hysterische spasmen” optraden!Vanaf 1900 schreven magazines artikels en plaatsten ze advertenties die vibrators aanprezen. Ze spraken over de voordelen ervan voor de schoonheid en de gezondheid van vrouwen (veelal met een dikke knipoog naar de lezer).In 1966 kwam de eerste vibrator zonder kabel. En dat maakte dat het speeltje meteen heel erg in populariteit won.
Intussen is de vibrator een vaste waarde geworden in de slaapkamer van heel veel mensen!

FUN Factory mag fier zijn op zichzelf. Zij waren de eerste die een herlaadbare vibrator op de markt brachten, de eerste die een vibrator uitbrachten met een siliconen-coating én de eerste die een batterij/oplaadbare hybride op de markt brachten!

Wil je kennis maken met het hele gamma van FUN Factory?
Boek dan snel je FUN Factory Party!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *