Spring naar de inhoud

De FUN Party glijmiddelen

  • door

Welk glijmiddel kies je?

Glijmiddel gebruiken in de slaapkamer is echt een hele openbaring.
Het is handig om speeltjes makkelijker in te brengen, maar ook echt heel erg fijn bij manueel werk. Al ooit eens gevingerd of afgetrokken met glijmiddel op je handen? Geloof ons: eens je dat gedaan hebt, wil je nooit meer terug!

Maar daar komt het dan. Je hebt beslist dat je wel graag eens een glijmiddel wilt proberen, maar er zijn zo veel glijmiddelen beschikbaar! Voor welk glijmiddel kies je nu?

In deze praktische gids vind je alle verschillen tussen de glijmiddelen die je kan kopen op een FUN Factory Party of in onze webshop!
Raak je er nog niet uit? Boek een FUN Party bij jou thuis en vraag advies aan onze ervaren consulent(e). Als het sneller moet gaan, mag je ons uiteraard ook steeds een berichtje sturen!

Klik op de titel van het product of de foto om het meteen te kunnen aankopen in onze shop!

Onze glijmiddelen:

Waterbasis:

Glijmiddelen op waterbasis lijken over het algemeen het meest op de natuurlijke vochtigheid van de vagina. Ze glijden goed, voelen zacht aan en trekken redelijk snel in de huid. Daardoor kunnen ze wel sneller wat plakkeriger aanvoelen.
Voordeel eraan is dat je ze met en op alles mag gebruiken: speeltjes, condooms, partner, jezelf, …

Over het algemeen zitten er behoorlijk veel ingrediënten in een glijmiddel op waterbasis. Dat hoeft geen probleem te zijn, als je lichaam niet snel allergische reacties ervaart. Heb je hier wel snel last van? Dan kies je beter een glijmiddel zonder glycerine er in.

Dit glijmiddel is onze bestseller en dat is absoluut terecht. De Mixte Hydratant is een heel zacht glijmiddel dat niet snel plakkerig aanvoelt. Het heeft een verzorgende en verzachtende werking. Hierdoor kan je het ook gewoon aanbrengen aan de ingang van de vagina zonder dat er iets van seksueel contact volgt. Zo help je je vagina een handje als je wel eens last hebt van irritatie of een droger gevoel.

De Mixte Hydratant is beschikbaar in 50ml of 100ml.

Wil je graag een versie met een subtiel warm effect? Kies dan voor de Mixte Chaleur.

Liever wat verfrissing? De Mixte Fraîcheur doet dit heel goed.

Het allernieuwste glijmiddel van YESforLOV is er eentje op basis van zeewier. Klinkt een beetje gek, maar tegelijk ook heel erg logisch. Een super zacht glijmiddel met een hele fijne werking. Bovendien is dit glijmiddel biologisch en zit er geen glycerine in.

Heb je snel last van irritatie of reageert je lichaam nogal makkelijk op verschillende producten? Dan is dit absoluut het glijmiddel voor jou.

Dit Aloe Vera glijmiddel ruikt heerlijk kruidig. Het is erg dun van textuur en dus heel loperig en heeft een beetje een lichtbruine kleur. Heel erg zacht in gebruik en duurt erg lang voor het plakkerig aanvoelt.

Ook dit is een biologisch glijmiddel. Goed voor de natuur én voor je lichaam dus.

De Finger Play Gel is ideaal om, je kan het misschien al raden, te vingeren. Het glijmiddel heeft een wat dikkere textuur, zodat het goed blijft liggen waar je het aanbrengt. Glibber en glij er op los. Mag natuurlijk ook inwendig gebruikt worden.

Handig als je een makkelijker formaat zoekt om bijvoorbeeld mee te kunnen nemen in je handtas. Waarom? Je weet nooit wanneer je het nodig hebt! Bij het inbrengen van een menstruatiecup is het bijvoorbeeld al geen overbodige luxe! 

Voor anaal gebruik kies je best een iets ander glijmiddel dan voor vaginale stimulatie. Anale glijmiddelen zijn meestal iets dikker van textuur, waardoor ze beter blijven liggen en een soort “buffer” gaan leggen. Vaak is er ook een bestandsdeel aan toegevoegd dat een lach ontspannende werking heeft. Dat helpt uiteraard om je sluitspier(en) extra te ontspannen.

Het Slow Sex Anal Play glijmiddel is ideaal voor voorbereidend werk. Heel fijn dus als je gaat spelen met vingers of plugs. En top om het verschil te ervaren tussen een vaginaal glijmiddel en eentje dat specifiek ontwikkeld werd voor anaal gebruik.
Het zit in een kleine tube, dus als je er veel van nodig hebt, gaat het er wel redelijk snel door (en raden we je eigenlijk eerder het YESforLOV Anal Comfort & Performances aan, lager op deze blogpost).

Siliconenbasis:

Een glijmiddel op basis van siliconen glijdt extra lang. Het trekt niet in de huid en je hebt er dus weinig van nodig voor lang speelplezier. Hier zitten ook minder ingrediënten in, waardoor de kans op een allergische reactie een stuk kleiner is.
Op zich glijdt zo’n glijmiddel op siliconenbasis zo goed, dat je er zelfs een full body massage mee kunt geven.

Nadeel aan siliconenbasis is dan weer dat je het niet mag gebruiken in combinatie met siliconen speeltjes. Je toy kan hierdoor stuk gaan en blijft ook altijd wat glibberig aanvoelen.
Met condooms, partner en jezelf kan dan wel weer prima (tenzij anders vermeld op de verpakking, uiteraard!)

De Massage Integral is een echte bestseller van YESforLOV. Het is een redelijk dun glijmiddel met een heerlijke zachte geur. Ideaal voor full body massages, maar zeker ook voor intiem gebruik.

We raden de Massage Integraal graag aan als je er van houdt om heerlijk lang met elkaar (of jezelf) bezig te zijn. De geur is heel verleidelijk en de textuur van het glijmiddel is perfect voor lange massages. Bij inwendig gebruik voel je de zachtheid van het glijmiddel.
Dit is niet voor niets een echte bestseller.

Na de Massage Integral kwam het Ultime glijmiddel op de markt. Het Ultime glijmiddel is verkrijgbaar in 3 verschillende diktes, met elk een ander doel of functie. Je kiest hiervan dus echt wat het best bij jou en je noden past. Alle 3 de varianten zijn geurloos. En omdat silicone niet in je huid trekt, heeft dit glijmiddel dan ook 0,0 effect op je lichaam.

De dunne variant (fluide) lijkt heel erg op het Massage Integral glijmiddel, maar dan zonder geur. Ideaal voor lange massages en wat “verfijnder” werk.

De dikke variant (epais) blijft heel goed liggen waar je het aanbrengt. Dit is dus veel makkelijker om bijvoorbeeld mee te gaan aftrekken of vingeren. We raden deze ook aan als je snel last hebt van irritatie of kleine wondjes inwendig. En ook voor anaal gebruik is dit de betere keuze.

En dan is er natuurlijk nog de medium. Deze is perfect als je niet goed kunt kiezen. Maar ergens is de medium ook gewoon een beetje het beste van de dunne en de dikke. Dun genoeg om eventueel mee te kunnen masseren, maar blijft wel beter liggen. Dik genoeg om een beetje een “buffer” laagje te leggen, maar niet zo dik dat het merkbaar of voelbaar is.

De Full Body Massage van Slow Sex is een silicone glijmiddel met een heerlijke kokos-geur. Het is middelmatig van dikte, maar heel makkelijk uit te wrijven. Zo kan je er, de naam zegt het al, een goed full body massages mee geven.

Deze is ideaal als je graag wil uitproberen hoe silicone glijmiddel precies voelt. Hij is wel iets minder glad en blijft iets minder lang glijden, dus je zal er ietsjes vaker van moeten bijnemen.

De speciallekes: hybride glijmiddelen

Een hybride glijmiddel is een glijmiddel met een combinatie van de voorgaande samenstellingen. Soms ook in combinatie met olie, maar meestal gaat het over een hoeveelheid waterbasis waar siliconenbasis aan toegevoegd wordt.

Voordeel hieraan is dat het algemeen een stuk langer blijft glijden dan waterbasis glijmiddelen. En dat je ze vaak (niet altijd, dit bekijk je best op de verpakking) ook mag gebruiken met speeltjes.

Nadeel eraan is dan weer dat er veel ingrediënten in zitten en de samenstelling wat complexer is. Hierdoor kan dit ook weer lastiger zijn als je nogal gevoelig bent voor irritatie.

Als je op zoek bent naar een glijmiddel voor anaal gebruik, dan bestaan er weinig andere glijmiddelen die beter zijn dan dit. Door de combinatie van water- en siliconenbasis, glijdt de Anal Comfort & Performances echt fantastisch goed. Daarnaast is er een ingrediënt toegevoegd dat de ontspanning helpt bevorderen en dat werkt verrassend subtiel en goed.

Voor dit glijmiddel komen mensen echt bewust bij ons terug. En ja, dat wil wat zeggen!

Op zoek naar een glijmiddel dat het allemaal kan en heeft? Dan ga je best voor de Massage Integral Gourmand.
Dit glijmiddel is op waterbasis met een beetje siliconen toegevoegd. Hierdoor mag je het gebruiken op speeltjes, maar glijdt het toch extra lang.
Je kan hier ook massages mee geven (al is het naar onze mening ook niet de beste massage-gel) én het is eetbaar. Dus voor het betere aftrek- of vingerwerk waarna je misschien nog met je mond wil verder gaan, is dit zeker een heel goede keuze.

Verkrijgbaar met Peach-Abricot of Ananas-Groene Thee smaak.

Op basis van olie:

In deze gids komt nergens een glijmiddel op basis van olie aan bod, maar we halen het toch graag even aan.
Een product op basis van olie gebruiken, kan prima voor een heerlijke massage. We raden het echter niet aan voor gebruik in de vagina. Olie kruipt namelijk in de plooitjes van de wanden van de vagina en zorgt daar voor irritatie en infectie-vorming.

Je kiest voor inwendig gebruik dus beter voor een glijmiddel op basis van water of siliconen.

Maak de juiste keuze!

Hopelijk kon je al iets wijzer worden bij het maken van je keuze voor het glijmiddel dat het best bij jou past. 

Onthou vooral: er is eigenlijk niet één glijmiddel dat perfect is voor alles. De kans is dus bestaande dat je best een bepaald glijmiddel koopt voor het ene en een ander voor andere dingen die je graag doet. 

En: hoe vettiger, hoe prettiger! 
Dus, geniet ervan! 😉

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *