Spring naar de inhoud

Hoe start je succesvol als FUN Consulent(e)? Vraag het aan Pia!

  • door

Pia begon in augustus als FUN Consulente. Ze is een drukbezette jonge vrouw met een hele volle agenda! Daarom geeft ze maximum 2 FUN Party’s per maand. En ja, ze doet het echt super graag!

Rebecca, zaakvoerder van FUN Factory Party, interviewde Pia Live op onze Facebookpagina.
Je kan het interview hier bekijken.

Rebecca:
Hoe is dat bij jou eigenlijk gegaan, Pia, dat opstarten? Want dat is iets waar veel starters toch wel wat bang voor zijn: hoe kom je aan die party’s?

Pia:
Het was de trein op springen en die bleef gewoon maar rijden. Het is allemaal heel vlot gegaan, de party’s stroomden maar binnen. Ja, het is wel een uitdaging om die party’s te vinden, want je moet uiteraard eerst een party hebben om andere party’s te kunnen vinden.
Hoe dat bij mij gegaan is? Ik heb mijn lanceringsparty geboekt bij Rebecca. Een lanceringsparty is een FUN party bij jou thuis. Ik heb daar ongeveer iedere vrouw op uitgenodigd die ik ken.

Tegen iedereen die niet kon komen en dat jammer vond, heb ik dan gezegd dat ze bij mij ook een party konden boeken binnenkort, met mij als consulente. Er hebben dan eigenlijk ook wel heel wat vriendinnen dat gedaan. Mijn agenda zat dan ook al snel vol voor een paar maanden. En dan gaat de bal aan’t rollen… Dan vraag je het gewoon he, op iedere party: zijn er nog vriendinnen van u die dat misschien wel eens zouden willen doen? En voila. We staan ook steeds een paar keer per jaar op de Erotica Beurs (in Mechelen en Gent was dat dit jaar) en ook daar kan je weer party’s bijboeken. Dus ja, mijn agenda zit al vol tot na de zomer, ik krijg het zelfs niet gebolwerkt.

We zitten echt absoluut niet te wachten op party’s, het is zelfs eerder soms té druk. Maar je kan me zeker contacteren mocht je nog een party willen boeken. Liefst via mijn facebookpagina: Fun party by Pia. Vanaf het einde van de zomer en begin september kunnen er nog wel terug party’s bij.

De FUN Tafel van Pia

Rebecca:
Jij doet ook altijd wel hele goeie party’s he! Wat zijn zo je gemiddelde omzetten?

Pia:
Ja, het gaat wel heel goed. Boven de €1000 is bij mij niet meteen een unicum meer. Daar verschoot ik toch zelf ook wel van: het product verkoopt zichzelf wel. Als je dat dan goed aanvult met eigen ervaringen en advies, dan loopt het wel heel vlot.
Er zijn uiteraard ook wel eens wat mindere party’s bij, maar het belangrijkste is toch dat je je amuseert. Daar hecht ik persoonlijk wel veel belang aan. En ook aan zonder taboe babbelen over leuke dingen.

Rebecca:
Wat zijn je ervaringen tot nu toe met de groepen waar je party’s gaat doen? Wat vind je de leukste groepen?

Pia:
Studentenparty’s vind ik wel altijd het leukst. Zij herkennen zich altijd goed in mijn verhalen en ik ook in die van hen. Ik ben dan zelf ook nog wel heel erg jong, natuurlijk, 23 jaar…

Eén van mijn laatste party’s heb ik eens helemaal anders aangepakt. Normaal doe ik gewoon mijn uitleg en dan luisteren de gasten. Maar nu had ik een hele open groep, dus ben ik gewoon mee ingesprongen in de verhalen die zij zelf begonnen te vertellen. Waarom vond je iets wel of niet leuk en hoe komt dat? Hoe kan een toy of een glijmiddel je daarbij helpen? En dan merk je dat mensen ook van elkaar beginnen leren.

Rebecca:
Studentengroepen zijn vaak ook meer gewend om als er iets naar voor gebracht wordt daar mee op in te gaan. En daar ook achteraf ook nog over door te gaan onder elkaar.

Pia:
Ja, en ik spreek ook altijd vanuit mijn eigen ervaring. Ik ben zelf ook heel open over mijn eigen seksleven en ik zeg ook heel eerlijk welke toys ik leuk vind en welke minder. Dat appreciëren mensen ook wel, dat ik niet gewoon een verkoopspraatje sta te doen. Authentiek zijn is wel belangrijk. Je kan een product verkopen, maar je kan het ook bespreken, uitleggen wat dat product precies voor jou doet. En dat is dan ook nog eens voor iedereen anders: ieder diertje zijn pleziertje dan zeker.

Rebecca:
Heb je al verrassingen meegemaakt? Is het avontuurlijk?

Pia heeft de Roze Amorino Vibrator vast!

Pia:
Ja, elke party is anders he… En het is ook altijd even afwachten wat de groepsdynamiek zal zijn, dat vind ik zelf wel heel belangrijk.

Het zijn eigenlijk altijd groepen zotte madammen bijeen, soms zit er dan wel eens een gast tussen, die onnozele opmerkingen maakt, maar het is eigenlijk altijd wel leuk. Plus ook: op het einde neem je iedereen apart om de bestellingen op te nemen, zodat het heel discreet blijft. En dan komen de persoonlijke verhalen en de persoonlijke vragen.
Dat vind ik echt heel leuk, gewoon één op één: hoe kan jij tot een orgasme komen, wat heb jij nodig en wat kan je daarbij helpen? Dat is echt heel tof!

Rebecca:
Je hebt zelf ook al wel wat mensen kunnen opstarten, 2 vrouwen die intussen ook begonnen zijn. Hoe is dat dan gegaan?

Pia:
Het zijn twee totaal andere verhalen.
Maaike die had gewoon op Facebook gepost: “Hey, ik zoek een bijverdienste”. Ik heb haar dan gewoon aangesproken, want ik zag haar dat wel doen. Ze was meteen super enthousiast. Zij is al begonnen in december en heeft ook al wel wat party’s kunnen doen.

Isis is gewoon naar mij gekomen op een andere party en zei: “Ik wil dat ook doen”. Dus ja, zij is nu net begonnen, maar ze heeft echt al ontzettend veel party’s voor na haar lancering. Dat is ideaal he, want je hebt op den duur ook wel te veel party’s… Dus is het handig als we nieuwe mensen hebben waar we die party’s aan kunnen doorgeven.

Rebecca:
Je bent er zelf wel heel erg open mee naar buiten gekomen, dat je als FUN consulente begon te werken. Hoe reageerde je naaste omgeving daarop?

Pia:
Ik vertel het mensen wel liefst face to face, om even de reactie te kunnen zien. Maar ik heb eigenlijk heel weinig negatieve reacties gekregen, het verbaasde me zelfs hoe positief mensen erop reageren.
Ik vertelde het bijvoorbeeld aan een prof waar ik veel mee werk, ik ben assistente aan de VUB, en die zei meteen “Oh ja! dan gaan we dat eens organiseren als teambuilding met alle vrouwen”! Heel enthousiast! De moeilijkste was mijn oma. Dat was een schande, dat ik zo iets deed… Ik heb dan ook uitgelegd waarom ik dit doe en wat ik dan precies doe, maar ja… het is een generatie die het daar gewoon wat moeilijk mee heeft. Maar kijk, ze laat het me wel gewoon doen, dus daar kan ik wel mee leven.

Wil je Pia graag nog eens terugzien of wil je graag een party met haar boeken?
Dat kan via haar Facebookpagina!

Zelf interesse in de job als FUN Consulent(e)? Vul dan vrijblijvend deze leuke vragenlijst in!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *