Spring naar de inhoud

5 manieren om van je lichaam te houden zoals het is.

  • door

Als je er over nadenkt, zijn we eigenlijk nooit tevreden over ons eigen lichaam. En toch is ons lichaam één van de belangrijkste factoren in ons seksleven. Je eigen lichaam aanvaarden zoals het is (of zelfs gewoon graag zien), is dus wel belangrijk als je een bloeiend seksleven wil.

Hieronder vind je 5 manieren om je lichaam een beetje liever te zien

1. Ik stop met vergelijken

Het eerste waar je mee kan beginnen als je je eigen lichaam maar niets vindt, is stoppen met je lichaam te vergelijken met dat van iemand anders. Iedereen wil wat hij/zij niet heeft. Heb je sluik haar? Dan vind je die kullen van je beste vriendin toch echt veel mooier. Ben je een kleintje? Die lange benen van je schoonzus, dat wil je ook wel. We hebben neiging te denken dat wat die andere heeft, dat dat de perfectie zou zijn. Terwijl zij eigenlijk net zo zijn als jij: alles wat anders is is beter. Dat is dus niet zo!

2. Ik stop met mezelf anders te zien dan ik ben

Als je in de spiegel kijkt, zie je vanalles. Maar je ziet zelden wat anderen zien.
Die blik in de spiegel naar jezelf gaat samen met heel wat gevoelens: herinneringen, positieve en negatieve, hebben een invloed op hoe jij jezelf ziet.

Probeer als je in de spiegel kijkt, zo objectief mogelijk te kijken. Laat zo veel mogelijk van je emoties achterwege. Lukt je dat niet? Probeer dan gewoon een beetje minder in de spiegel te kijken en te focussen op jezelf.

3. Ik teken mezelf

Dit is een methode die ook wel eens door psychologen wordt gebruikt: teken je lichaam zoals je het je voorstelt. Teken het daarna nog eens op een ander blad. Maar teken nu het lichaam dat je graag zou willen hebben. Zijn er zoveel verschillen?

4. Ik geef mezelf complimenten

Ga nog even verder met de tekening van jezelf. Duidt in het rood de zones aan die je niet leuk vindt aan jezelf. En in het rood de zones waar je wel tevreden over bent. Is het echt zo erg?
En wat als je nu zou leren de zones waar jij wel tevreden over bent meer naar waarde te schatten? En die zones ook te zien als zones die eventueel je partner kunnen plezieren?

5. Ik ben vrij!!!

Niemand heeft het recht om je te beoordelen op je uiterlijk: je bent wie je bent en sowieso is je innerlijk een verrassing voor mensen die je net ontmoet. Wees niet bang van je eigen lichaam: het weerspiegelt je ziel en je herinneringen en ervaringen. Je lichaam kan dus alleen maar op jou lijken. Ervan leren houden, dat is pas jezelf liefhebben.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *